2011. augusztus 26., péntek

Dr Baktay Ervin - Bhagavad Gítá - A Magasztos szóz - Jelenlegi ára: 2 252 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
107202
Dr Baktay Ervin
Bhagavad Gítá - A Magasztos szózata
,, Igazi kuriózumba nyerhet bepillantást a kedves olvasó. Baktay Ervin írásai és fordításai sorra láttak napvilágot a magyar könyvpiacon már a második világháború előtt is, legkedvesebb műveinek egyike, a Bhagavad Gítá, A Magasztos szózata azonban mindeddig kiadatlan maradt. "
A hindu hagyomány legnagyobb tiszteletnek örvendő művei között számon tartott Bhagavad Gítát Baktay Ervin a szanszkrit eredetiből ültette át magyarra, és fűzött hozzá kommentárokat. ,, Minthogy a Bhagavad Gítá nemcsak bölcselet, hanem valóban költemény is, nem kötetlen prózában, hanem ünnepélyesebben hangzó sorokban fordítottam, betartva a nyolc-nyolc szótagos ütemet és a tizenhat szótagos sorokat" - írja a Bevezetőben a fordító, a klasszikus szanszkrit versforma, az úgynevezett slóka mértékét megadva. Ettől csak ott tért el, ahol az eredetiben is más versforma szerepelt. Baktay Ervin ,, a világ egyik legnemesebb és legfenségesebb bölcseleti költeményeként" méltatja a jóga különböző ösvényeit bemutató írást, amely a hindu irodalomban szinte önálló életre kelt, noha egyébként a Mahábhárata egyik részlete. A Mahábhárata - a Rámájana mellett - a hinduk csodálatos ősi eposza, mely egyike a világ legrégebbi elbeszélő műveinek; legkorábbra datálható része az i. e. 16. és 17. században keletkezett.
A Bhagavad Gítá, vagyis ,, A Magasztos szózata" tizennyolc fejezetből áll, s ezekből tizenhét Srí Krisna és Ardzsuna párbeszédét tartalmazza. Ezekben az isteni Tanító a csatamezőn, a harc előtt megosztja legkiválóbb tanítványával, Ardzsunával a megszabadulásra vonatkozó isteni tudást és az ahhoz vezető utakat. [... ]
Baktay Ervin özvegyének [... ] elmondása szerint a kézirat másolatát Baktay Ervin Latinovits Zoltánnak ajándékozta, aki halála előtt továbbadta Szendrey Juditnak, s végül tőle került Málnai Tibor tulajdonába. [... ]
A Filosz Kiadó vállalta, hogy egyetlen kötetben megjelenteti, ily módon téve teljessé a Baktay-életművet, melynek ez az utolsó kiadatlan darabja. "
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 252 Ft

Az aukció vége: 2011-08-31 05:05
. Dr Baktay Ervin - Bhagavad Gítá - A Magasztos szóz - Jelenlegi ára: 2 252 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése