2011. október 22., szombat

Csemegi Károly - Jelenlegi ára: 1 180 Ft


Csemegi Károly
Utószó: Szokatlan vállalkozás a Jogtörténeti Értekezések sorozat keretében Hajnal Hugó könyvének ismételt közzététele. A mű jogász tollából származik ugyan, de nem jogtörténet-tudományi munka. Amiért a választás mégis rá esett, az unikális jelentősége. Csemegi Károly életét feldolgozó munka Hajnal művén kívül nincsen. A Csemegire vonatkozó szakirodalom hatalmas; legyen az akár a kódex valamelyik évfordulója vagy a legendás büntetőkodifikátor születésének, elhunytának emléknapja: a büntetőtudomány legkiválóbbjai emlékeztek és emlékeznek meg büntetőjog-történetünk jellegzetes alakjáról, őt idézik a jogalkotók, jogalkalmazók egyetemi oktatók, tudós szakemberek egyaránt. De az emberközeli arckép legtöbbnyire hiányzik e munkából: azok feladata a szakmai méltatás. Hajnal könyve immáron hatvanadik esztendeje pótolja a hiányt. Egyre nehezebben hozzáférhető módon. A szerző kiadásában megjelent munka néhány könyvtár polcain áll még, megszerezni lehetetlen, kölcsönözni úgyszintén. Talán nem fölösleges a munkát ismét hozzáférhetővé tenni, s nem csupán Cserregi, de a szerző, Hajnal korát is illusztrálni egy tudományos ismeretterjesztő kötettel. A kötet gondozója, Mihályi György, a szerző unokája, maga is jogászember, eredetileg a mű átdolgozott változatát tervezte közzétenni, mely a stílus, a ma már szokatlan idézési technikák, a gondolatvezetés archaikusságán változtatott volna. Azután mégis amellett döntött, hogy a munka változatlan formában kerüljön az olvasók kezébe. Így tehát a Jogtörténeti Értekezések jelen kötetének olvasója ugyanazt a munkát kapja kézhez, amit 1843-ban Hajnal Hugó ügyvéd a Pesti Lloyd Társaság nyomdájának segítségével az olvasóközönség rendelkezésére bocsátott.
SZERZŐ: Hajnal Hugó
KIADÓ: Gondolat Kiadó
KIADÁSI ÉV: 2003
OLDALSZÁM: 110
Szállítási és fizetési információk
Személyesen áthevetőek könyveink (kizárólag) Budapesten a Klinikák metrómegálló közelében található átvételi pontunkon!
Minden hétköznap 8: 00-tól 20: 00-ig.
Általában 3-5 nap az átfutási ideje, amíg az általad rendelt könyvek megérkeznek az átvetéli pontba, melyről automatikus üzenetet küldünk a számodra. Ha még azelőtt látogatsz el az átvételi pontba, hogy ezt az értesítést megkaptad volna, akkor kicsit csalódott leszel...
Ezt elkerülendő nagyon kérlek soha, ismétlem soha ne próbáld átvenni a könyvet, amíg nem kaptál erről értesítést. Ez a köztünk lévő jó viszony megtartása szempontjából is kifejezetten javasolt.
A könyveinket változatlanul megkaphatod postai úton (előreutalással), vagy futárszolgalát segítségével (előreutalással, vagy utánvéttel).
A könyveinkre kiszabott szállítási díjak egységesek, nem függnek az adott könyv méretétől, vagy a könyvek darabszámától.
2 darab, vagy több termék rendelése esetén a szállítási költség nem változik.
Vagyis bármekkora rendelést is adsz le, mindig csak a Szállítási és garanciális feltételek fül alatt meghatározott díjat kell fizetned.
Más szállítási módot nem vállalunk, a megadott áraktól nem áll módunkban eltérni.
Szállítási és fizetés módja
Ajánlott levélként előreutalás után: 870 Ft
Futárszolgálat előreutalással: 750 Ft
Futárszolgálat utánvéttel: 890 Ft
Személyes átvétel: 0 Ft
Minden termékünk új és olvasatlan.
Tekintsd meg összes könyvünket itt! >>



Jelenlegi ára: 1 180 Ft

Az aukció vége: 2011-11-06 01:20
. Csemegi Károly - Jelenlegi ára: 1 180 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése